آراز غلامی

یادداشت‌هایی از تاملات، خاطرات و رویدادها

Gallery iPhone Pen RSS1408 Subscriber
ᛁ ᚨᚱᚨᛉ ᚹᚱᚩᛏᛖ ᛏᚻᛁᛋ ᚱᚢᚾᛁᚳ ᛒᛚᚩᚷ (?)
SINCE 2006

چرا و چطور کتاب بخوانیم؟

اینکه کتاب و کتاب‌خوانی ۵ هزار سال است که وجود دارد و منسوخ هم نمی‌شود به‌خاطر یک دلیل هست: چون جواب می‌دهد. کتاب‌خواندن باعث می‌شود بیشتر بدانید، بیشتر بفهمید، بهتر تصمیم بگیرید و بهتر زندگی کنید. کتاب‌خواندن چیزی هست که هر کسی دوست دارد بیشتر انجام دهد. اگر کلا کتابی نمی‌خوانید دوست دارید چندتایی بخوانید. اگر چندتایی می‌خوانید دوست دارید خیلی بیشتر بخوانید و اگر خیلی زیاد کتاب می‌خوانید بخاطر هزاران کتاب خوب که وقت ندارید بخوانید حسرت می‌خورید.

پیش از این نوشته بخوانید: چطور وقت کتاب‌خواندن پیدا کنیم؟

برای ایجاد زمان مطالعه، برای زندگی‌تان برنامه‌ریزی کنید. اگر نه هم مهم نیست، ادامه‌ی این نوشته را بخوانید.

نکته کلیدی (حداقل برای من) هنگام کتاب‌خواندن این است که خودتان را بزرگتر از آن کتاب تصور کنید. به عبارتی، اجازه ندهید عنوان یا حجم کتاب باعث خودکوچک‌بینی شما شود. این رویکرد باعث می‌شود مانع ذهنی مقاومت در برابر خواندن هرچیزی از شما رانده شود. همانطور که اگر کتاب اول دبستان را در دست بگیرید خواندن کل آن چند دقیقه بیشتر زمان‌تان را نمی‌گیرد، هر کتاب دیگری در صورتی که با همین رویکرد به آن نزدیک شوید چند روز بیشتر زمان‌تان را نخواهد گرفت. البته باید دقت داشته باشید که زیاده‌روی در این رویکرد باعث نشود خودتان را علامه‌دهر بدانید و نوشته‌های کتاب را کوچک بشمارید.

شیوه کتاب‌خوانی ما از دوران مدرسه تغییر نکرده است. تصور عمومی این است که باید کل سطرهای هر کتابی که در دست گرفتید را بخوانید و حتی کامل حفظش کنید. این رویکرد به شدت اشتباه و یادگار دوران تحصیل هست. شیوه‌ی درست این است که فهرست مطالب را بخوانید و صفحاتی که بیشتر به درد شما می‌خورد را ابتدا بخوانید. سپس سایر بخش‌هایی که ممکن است مکمل آن بخش‌ها باشد را بخوانید و بپذیرید که قرار نیست هیچ جمله‌ای از کتاب را حفظ باشید یا بیاد بیاورید. صرف خواندن روزنامه‌وار هر کتابی تاثیرش را روی نحوه تفکر شما خواهد گذاشت.

برویم سراغ انگلیسی. ایده‌آل‌ترین گزینه این است که انگلیسی یاد بگیرید. یا اگر تا جایی بلد هستید شجاعت این را به خودتان بدهید که کتاب‌های انگلیسی بخوانید و کتاب‌های صوتی انگلیسی گوش کنید. لازم به ذکر نیست که چه دنیای بی‌نهایتی به‌رویتان باز خواهد شد.

بعد می‌رسیم به منابع. تقریبا هر کتابی که اندک ارزشی برای خواندن داشته باشد روی Libgen پیدا می‌شود. هرچند برای شروع بهتر است که از Blinkist شروع کنید. هر کتاب طولانی و خسته‌کننده‌ای را در ۱۵ دقیقه خلاصه کرده‌اند و نکات مهم‌اش را برای‌تان تعریف می‌کنند. این یک مورد رایگان نیست ولی بعنوان کسی که گران‌ترین چیز غیر فیزیکی که خریده‌ام اشتراک یک‌ساله‌ی این سرویس هست تضمین می‌کنم که پشیمان نمی‌شوید. سایر کتاب‌های PDFـی که از اینور و آنور دانلود کرده‌اید را می‌توانید به ابزارهایی مثل Natural Reader و Speechfy به صوت تبدیل کنید البته به شرطی که نسخه‌ی با کیفیت و بهترش را در AudioBookBay پیدا نکنید. در صورتی که بازهم محتوای موردنظرتان را پیدا نکردید کتاب‌های صوتی Audible و کتاب‌های فیزیکی/دیجیتالی آمازون مقصد نهایی شماست.

درمورد کتاب‌های فارسی اگر دنبال دردسر نیستید بهترین گزینه برای کتاب‌های متنی و صوتی همان فیدیبو و دوستانش هست. بیشتر مواقع تخفیف دارند و قیمت‌شان هم معقول هست.

حالا آموزش اینکه چطور کتاب بخوانید:
ابتدا لباس مناسب پیاده‌روی طولانی بپوشید. کتاب مورد نظر را به گوشی‌تان انتقال داده و هندزفری‌تان را درون گوش‌هایتان قرار دهید. دکمه پخش را بزنید و شروع به راه‌رفتن کنید.

آراز غلامی
جمعه، ۵ فوریه ۲۰۲۱


Nazar Amulet